Companiile Grupului:
Cotaţia curentă a acțiunilor ABC Data SA:

Cine suntem


ABC Data Capital Group este un distribuitor IT de top din Europa Centrală și de Est. ABC Data a construit o prezenţă puternică în nouă state din regiune, cu operaţiuni directe de afaceri în Polonia, Republica Cehă, Slovacia, România, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria și Germania. Cu peste 25 de ani de experienţă în distribuţia de hardware, software, electronice și electrocasnice, Grupul pune la dispoziţia partenerilor săi unul dintre cele mai complexe portofolii de pe piaţă: 100 000 de produse de la peste 400 de producători.

ABC Data este un distribuitor modern care depășește modelul tradiţional de business și oferă partenerilor soluţii avansate de achiziţii și logistică. În prezent peste 90% din comenzi sunt procesate prin InterLink – platforma proprie de e-commerce. Livrarea se face din depozitele noastre din Varșovia și Sosnowiec.

ABC Data înregistrează o creştere dinamică şi în prezent oferă furnizorilor şi partenerilor săi mult mai mult decât serviciile de distribuţie standard. Utilizând produse individuale din portofoliul nostru, construim soluţii IT complete. Valoarea adăugată, care determină avantajul competitiv al ABC Data, constă în extinderea continuă a serviciilor noastre în domeniile logisticii şi dezvoltării prin susţinere partenerială, precum şi în implementarea de strategii de marketing complementare.

Poziţia ABC Data este dovedită de numeroasele distincţii câștigate de-a lungul timpului. De patru ori la rând, compania a fost desemnată Distribuitorul Anului în Europa Centrală şi de Est, un titlu prestigios, acordat de către cei mai mari producători din industria IT.

ABC Data a fost primul distribuitor IT polonez care s-a alăturat Global Technology Distribution Council, o organizaţie a celor mai mari distribuitori IT din lume.

Din 17 iunie 2010, ABC Data este listată la Bursa din Varşovia.


Distribuţie

Grupul ABC Data operează pe o piaţă cu creştere rapidă şi este prezent în ţări în care investiţiile în domeniul IT sunt încă cele mai importante stimulente ale creşterii economice. În acelaşi timp, exportăm spre ţări în care bugetele alocate soluţiilor IT avansate sunt sau urmează să fie semnificative.

În momentul de faţă, jucătorii dominanţi, printre care şi ABC Data, deţin aproximativ 70% din vânzările IT din Polonia. În condiţiile pieţei foarte competitive de azi, un distribuitor IT modern trebuie să depăşească modelele de afaceri tradiţionale, oferind furnizorilor şi partenerilor săi o vastă susţinere în logistică, în promovarea vânzărilor şi în dezvoltarea soluţiilor IT complete. În prezent, valoarea adăugată portofoliului ABC Data reprezintă avantajul competitiv care se traduce într-o cotă de piaţă mai mare.

Rolul distribuitorilor IT evoluează mereu, la fel şi structura întregului canal de distribuţie. Integrarea pe verticală rămâne în continuare tendinţa dominantă - pe de o parte, distribuitorul furnizează pieţei produse care poartă propria marcă, asumând astfel un rol de producător, iar pe de altă parte, căile de distribuţie devin tot mai variate, în timp ce cooperarea cu partenerii, care de obicei oferă servicii suplimentare, devine tot mai vizibilă.

Piaţa IT din Polonia este foarte exigentă, iar companiile autohtone de succes pot deveni lideri regionali. ABC Data, care foloseşte acelaşi model de distribuţie dovedit şi eficient pe toate pieţele, este un bun exemplu în acest sens. Compania acţionează ca un intermediar între producător şi vânzătorul ce livrează produsele către clientul final. Pentru a avea succes în distribuţia IT, o companie trebuie să fie flexibilă în structurarea portofoliului său şi în extinderea canalelor sale de distribuţie.

Distribuitorii ca ABC Data raportează o creştere stabilă şi vizibilă în venituri şi cote de piaţă, în timp ce piaţa devine tot mai concentrată în jurul celor mai mari jucători. Compania este pe deplin conştientă de faptul că situaţia în sectorul IT este în constantă schimbare şi investește în formarea de noi tendinţe, menţinând în acelaşi timp cele mai înalte standarde de piaţă.

ABC Data Polska

ABC Data S.A., compania-mamă a ABC Data Capital Group, este cel mai mare distribuitor polonez de hardware şi software, precum şi de electronice de larg consum. Înţelegând profund piaţa pe care operează deja de peste 20 de ani, compania a avut succes în Polonia şi în alte ţări ale Europei Centrale și de Est şi a câştigat poziţia de puternic jucător regional. În fiecare an între 2009 şi 2012, ABC Data S.A. a fost denumit Cel Mai Bun Distribuitor IT în regiunea CEE de către EMEA Channel Academy.

ABC Data are cel mai vast portofoliu de peste 36 000 produse provenite de la peste 200 de producători. Creşterea constantă şi investiţiile de termen lung în platforme de e-commerce au permis companiei să devină un lider în vânzările online. ABC Data şi-a promovat cu succes propria marcă. Produsele Colorovo sunt deja disponibile în întreaga reţea de distribuţie a Grupului, în toate pieţele pe care compania activează.

ABC Data România

Începându cu 2014, ABC Data Distribuție aduce în mod direct pe piața din România portofoliul matur și experiența câștigate în 23 de ani de activitate pe piața europeană de distribuție broadline IT.