Companiile Grupului:
Cotaţia curentă a acțiunilor ABC Data SA:

Echipa ABC Data


Consiliul de administraţie

Ilona Weiss 
Presedintele Consiliului de Administratie
Ilona Weiss  - Presedintele Consiliului de Administratie

Este Presedintele Consiliului de Administratie din data de 1 ianuarie 2015. Intre 2010–2012, a fost Vicepresedintele Consiliului de administratie la compania Sygnity S.A. Intre 2008–2010, a fost Director financiar la compania Sage Sp. z o.o., fiind responsabila de managementul strategic si operational al finantelor grupului in Polonia. Intre 1996–2006, a detinut pozitii de conducere in domeniul finantelor la Alcatel Poland S.A. Dupa fuziunea globala Alcatel - Lucent, in 2006 a devenit Director Financiar, responsabil pentru unificarea reportingului financiar si pentru consolidare in companiile care au fuzionat, in Polonia. Intre 1993–1996, a lucrat la compania Telekomunikacja Polska S.A., contribuind la planurile de dezvoltare si de investitii. In 1992, a lucrat pentru Bank Handlowy w Warszawie S.A.

Domna Ilona Weiss este Partener de Investitii in cadrul MCI Group.

A fost Presedintele Consiliului de supraveghere la Sygnity Europe Sp. z o.o. (2012), Vicepresedintele Consiliului de supraveghere la Max Elektronik S.A. (2010-2012) si membra a Consiliilor de supraveghere ale Winuel SA (2010), PB Polsoft sp. z o.o. (2010-2011) si Sygnity Technology sp. z o.o. (2010-2011).

A absolvit Facultatea de Economie si Management la Universitatea Nicolaus Copernicus din Toruń. Are calificari globale in managementul finantelor (FCCA, Londra).

Este membra a Asociatiei Contabililor Experti Autorizati (ACCA) din 2003. In perioada 2010-2013 a fost Presedintele asociatiei ACCA din Polonia si membru al Forumului Global de Raportare Corporativă.  A fost Lider de proiecte si coautor al intţiativei „Cele mai bune practici pentru Comitetele de audit” din Polonia.

 

Andrzej Kuźniak
Vice-Presedintele Consiliului de Administratie
Andrzej Kuźniak - Vice-Presedintele Consiliului de Administratie

Vicepresedinte al Consiliului de administratie din 8 aprilie 2015. Intre 2012-2015, dl Andrzej Kuźniak a activat ca presedinte al consiliului de administratie al APN Service sp. z oo, cu o pauza in perioada 09 -11. 2013 in care a fost Country Manager in cadrul companiei TomTom, responsabil pentru vanzari si marketing in Polonia. Intre 2005 - 2011 a lucrat la Toshiba Europe GmbH Sp. z oo - Sucursala din Polonia ca Manager General Regional responsabil pentru dezvoltarea structurilor Toshiba din Europa Centrala (Polonia, Cehia, Ungaria si Slovacia). Intre 2002-2005 a lucrat la Karen Notebook SA in calitate de Director de Vanzari si apoi ca presedinte al consiliului de administratie, unde a fost responsabil pentru elaborarea si implementarea strategiilor de vanzari pe baza showroom-urilor din mall-uri. Intre 1995-2002 Dl Kuźniak a lucrat pentru Techmex SA, unde a fost responsabil pentru proiecte legate de dezvoltarea canalelor dealerilor si managementul relatiilor cu furnizorii. Intre 1989-1994 a fost asistent la Universitatea de Tehnologie din Silezia in cadrul Departamentului de Organizare si Management al Facultatii de Mine si Geologie. El a urmat cursuri de formare la Champion Training Toscano (Toshiba Sigma Consultancy) si la Stock Exchange Training for Boards - Institutul Neumann.Consiliul de supraveghere

Ulrich Kottmann 
Presedintele Consiliului de supraveghere, membru al Comitetului de Audit, Membru al Comitetului de Remunerare

Intre 1983–1986, a lucrat la Departamentul Financiar al companiei Computervision Produktion GmbH. Intre 1986 şi 1996, a lucrat la Compaq Computer EMEA HQ In Munchen, detinand diferite pozitii de conducere in domeniul finantelor, controlului si planificarii strategice, intr-o regiune care genera venituri de aproximativ 500 milioane USD. Este membru al Grupului de Dezvoltare al Afacerii la compania Compaq, fiind implicat activ in deschiderea diferitelor piete inca nedeschise si in infiintarea a peste 15 de filiale in regiunea EMEA, precum si în managementul cresterii rapide si expansiunii vaste ale afacerii. De la începutul anilor 1990, a fost membru al echipei de conducere care este responsabila de dezvoltarea afacerilor in regiunea ECE. De la 1996 pana la 2000, a lucrat ca si consultant independent, in principal in domeniul dezvoltarii afacerilor si proiectelor strategice pentru diferiti producatori IT din regiunea ECE. In 2000, a infiintat Process4E S.A. (din 2005 se numeste Update CRM S.A.) si a condus compania pana in martie 2008, lucrand in acelasi timp pe diferite proiecte, cum ar fi dezvoltarea strategiilor pentru piata de IT din Polonia, integrarea dupa fuziune la doua companii NASDAQ din sectorul IT (peste 100 de tari) si dezvoltarea serviciilor de consultanta in domeniul managementului proceselor de afacere, punand accent special pe managementul relatiilor cu clientii (CRM), pe vanzari si pe implementarea programelor informatice pentru CRM. In 2008, a devenit actionar majoritar in compania Clix Software Sp. z o.o., un lider producator de programe informatice CRM pentru SMB-uri, fiind mentorul companiei.

Este absolvent al studiilor de Inginerie si Administrarea Afacerilor de la Universitatea de Stiinte Aplicate din Esslingen, Germania.

Ireneusz Wojciech Dąbrowski
Membru al Consiliului de Supraveghere, asociat cu MCI Management SA

Din 1976 pana in anul 1979, domnul Dąbrowski a fost dezvoltator de sisteme de operare la Zakłady SYSTEMÓW Minikomputerowych Era in Varsovia. Din 1979-1985 a lucrat ca cercetator la Institutul de Automatizari industriale, Universitatea de Tehnologie din Varsovia, specializat in controlul digital al proceselor continue. In 1986, el a co-fondat una din primele companii private de calculatoare din Polonia, SPTK Comtech si Comtech Sp. z oo, si a devenit membru al Consiliului de administratie al companiei. In 1993, s-a alaturat DHI Sp. z oo, care, ca urmare a schimbarilor de conducere efectuate de Computer 2000 Polska, s-a transformat in 1999 in Tech Data Polska, o ramura a celui de-al doilea cel mai mare distribuitor mondial de IT hardware si software. Intre 1996-2011, el a activat ca director si membru al consiliului de administratie al filialei poloneze a companiei. Intre 1998-2002 si 2008-2011, a activat ca Director Regional responsabil pentru prezenta si operatiunile companiei Tech Data in regiunea CEE, de asemenea fiind membru al Consiliului European din Tech Data. Vanzarile EMEA ale companiei au atins in 2011, 12 miliarde de euro. Din 2011 el a lucrat ca trainer independent, mentor si consilier in afaceri. In 2013, a devenit Partener si Director de Vanzari la ComCERT SA, primele servicii comerciale poloneze, oferind servicii de securitate IT, si in mod special servicii Computer Emergency Response Team (CERT). Intre 2001-2005, a fost Vice Presedinte al Camerei Poloneze de Informatii Tehnologice si Telecomunicatii (PIIT), si a condus Consiliul PIIT intre 2006-2007. Pentru munca sa la PIIT, a fost distins cu medalia Silver Cross of Merit de Presedintele Republicii Polonia. Din 2012, a lucrat ca redactor pentru revista de calculatoare CRN. Ireneusz Wojciech Dąbrowski a absolvit Departamentul de Mecanica de Precizie, la Universitatea de Tehnologie din Varsovia. El a terminat, de asemenea, un curs de un an la Școala Ofiterilor in Rezerva, absolvind cu gradul de locotenent al doilea al armatei poloneze.

Nevres Erol Bilecik
Membru al Consiliului de supraveghere

Intre 1986-1988, a lucrat ca analist de sisteme la compania Nixdorf Computer. In 1989, a infiinţat compania Index A.S. în Turcia, fiind de atunci Presedintele companiei. In Grupul Index A.S., Nevres Erol Bilecik indeplineste si functia de Presedinte al Consiliului de administratie al companiilor Index Bilgisayar A.S., Despec A.S., Datagate A.S., Neteks A.S, Neotech A.S. si Teklos A.S. Nevres Erol Bilecik este, de asemenea, Presedintele Asociatiei Industriasilor si Afaceristilor in Tehnologia Informatiilor din Turcia.

A absolvit studiile de Inginerie a Calculatoarelor la Universitatea Tehnica din Istanbul.

Tomasz Czechowicz
Membru al Consiliului de supraveghere, asociat cu MCI Management S.A., Membru al Comitetului de Remunerare

Intre 1990-1998, a fost co-fondatorul si presedintele companiei JTT Computer S.A., o companie care a crescut sub conducerea sa, devenind un mare producator polonez de calculatoare personale si distribuitor IT, de o valoare de peste 100 milioane USD. In luna mai a anului 1998, a infiinţat MCI Group si a devenit presedintele acestei companii. Incepand cu debutul companiei pe Bursa din Varsovia in anul 2001, MCI si-a crescut portofoliul de investitii de la aproximativ 32 milioane PLN, pana la peste 820 milioane PLN.

Tomasz Czechowicz a primit numeroase premii prestigioase, inclusiv:

  • Cel mai bun manager al anului 2007 - titlul i-a fost acordat in urma implementarii cu succes a strategiei Grupului MCI si dovedeste ca Tomasz Czechowicz este unul dintre cei mai reusiti manageri din Noua Europa in domeniul economiei inovative.
  • Deja in anul 2001, Forumul Economic Mondial din Davos a denumit pe Tomasz Czechowicz ca fiind un Lider global al viitorului, recunoscand astfel vasta sa cunostintă despre piata, profesionalismul, viziunea si eficacitatea organizationala dovedita de el.
  • Este unul dintre cei mai influenti zece oameni ai internetului european, conform clasamentului TOP 10 din anul 2000 al revistei Business Week.

A absolvit Universitatea Tehnica din Wrocław si Universitatea de Studii Economice din Wrocław; a completat programul Executive MBA al Scolii de Studii Economice din Varsovia si al Universitatii din Minnesota.

Cezary Smorczewski
Membru al Consiliului de supraveghere, asociat cu MCI Management S.A., Membru al Comitetului de Numire si Remunerare al Consiliului de Supraveghere

Cezary Smorczewski a absolvit Facultatea de Inginerie Sanitara a Universitatii Tehnologice din Varsovia in 1991 si Facultatea de Drept si Administratie a Universitatii din Varsovia in 1993. In 1998 a obtinut diploma MBA de la Universitatea de Afaceri din Chicago, SUA. Tot in 1993, a finalizat cursul post-universitar in drept comercial international la Universitatea Europeana din Torino. In 1995, Smorczewski a obtinut bursa guvernului elvetian pentru studii la Institutul de Drept Comparativ din Lausanne. In 1996, a finalizat un curs de consiliere in investitii si un training in derivate de credit si finantari structurale organizat de Merill Lynch in New York. 

Experienta profesionala:

Cariera sa profesionala a debutat in 1992, ca asistent la firma de avocatura VinsonElkins. Din decembrie 1992 pana in decembrie 1993, a lucrat la Compania de Petrol si Gaze din Polonia. Din ianuarie 1994 pana in septembrie 1995, a lucrat la Bank Handlowy w Warszawie S.A. in Departamentul de Capital Investments si in Departamentul de Credite. Pe langa cariera profesionala, intre anii 1992-1997, Smorczewski si-a continuat activitatea academica ca asistent in cadrul Institutului de Drept Privat si Comercial al Universitatii din Varsovia. In octombrie 1995, a devenit Director Adjunct al Departamentului de Capital Markets al bancii Pekao S.A. La sfarsitul colaborarii cu Pekao S.A., Cezary Smorczewski a supervizat activitatea Diviziei de Banking Corporate si International in calitate de Vice-Presedinte al Consilului de Supraveghere. Intre anii 2004-2007, a fost responsabil cu operatiunile internationale ale PKN Orlen S.A., conducand astfel cel mai mare fond de investitii din Republica Ceha si Lituania. In 2007, a devenit unul dintre fondatorii proiectului de inființare a bancii Alior, unde a fost responsabil pentru operatiuni, IT si corporate banking. Dupa listarea la Bursa a băncii, in 2013, Smorczewski si-a lansat propriul business in sectorul de servicii financiare si pe piata M&A. Din martie 2014, el este Presedinte al Consiliului de Supraveghere al MCI Management S.A.