Companiile Grupului:
Cotaţia curentă a acțiunilor ABC Data SA:

Grupul ABC Data


 

Grupul ABC DATAABC Data S.A.
PL
ABC Data Republica Cehă
CZ
ABC Data Slovacia
SK
ABC Data Lituania, Letonia şi Estonia
LT
ABC Data Ungaria
HU
ABC Data România
RO
iSource S.A.  
ABC Data S.A., companie listată la Bursa din Varșovia, este compania-mamă a Grupului și deține 100% din acțiunile subsidiarelor. ABC Data S.A. și subsidiarele sale operează ca distribuitor IT în Polonia și în șapte țări din Europa Centrală și de Est.

 

 

ABC Data S.A.

Compania a fost fondată în Bonn sub numele de ABC Data Import und Export GmbH, realizând operaţiuni de afaceri pe piaţa din Polonia încă de la început. ABC Data Sp. z o.o. a fost înfiinţată în Polonia în 1990. In 2010 compania a fost listată la Bursa de Valori din Varşovia. ABC Data și-a consolidat rapid poziția de lider al pieţei de distribuţie IT din Polonia, devenind în același timp un jucător major în Europa Centrală.

www.abcdata.com.pl

ABC Data Republica Cehă

În 2005 ABC Data a inceput să activeze pe piața din Republica Cehă sub denumirea Actebis Cehia, Actebis Holding GmbH aflându-se în portofoliul ABC Data la acel moment. În prezent, compania operează prin intermediul filialei din Praga, ABC Data s.r.o.

www.abcdata.cz

ABC Data Slovacia

ABC Data s.r.o., cu sediul în Bratislava, a fost fondată în ianuarie 2007. Astfel clienţii ABC Data din Slovacia beneficiază direct de asistență precum și de portofoliul extins de produse oferite de companie.

www.abcdata.sk

ABC Data Lituania, Letonia şi Estonia

Filiala UAB „ABC Data Lietuva” a fost fondată în 2010 pentru a veni în întampinarea cererii de produse din portofoliul ABC Data pe piața din Lituania. În 2011, filiala lituaniană şi-a extins vânzările în Letonia şi Estonia.

www.abcdata.lt  www.abcdata.lv  www.abcdata.ee

ABC Data Ungaria

Filiala ABC Data Hungary Kft a fost înfiinţată în 2012. Clienţii din Ungaria beneficiază în prezent atât de avantajul accesului la vastul portofoliu de produse oferite de ABC Data Group, cât şi de sprijinul local asigurat de personalul ABC Data.

www.abcdata.hu

ABC Data România

ABC Data Group şi-a început operaţiunile pe piaţa din România în 2010 prin filiala SCOP Computers S.A. În 2013, ABC Data S.A. şi-a vândut cota de participare la această companie şi a început comercializarea prin ABC Data Distributie S.R.L., cu sediul în Bucureşti.

www.abcdata.com.ro

ISource S.A.

Încă din 2008, iSource distribuie produse Apple și accesorii compatibile. În decembrie 2013, iSource S.A. a semnat un acord de investiții cu privire la achiziția a 100% din acțiuni de către ABC Data S.A. și includerea în Grupul ABC Data.

iSource S.A.