Companiile Grupului:
Cotaţia curentă a acțiunilor ABC Data SA:

Istoria companiei


În decursul a peste 25 de ani de existenţă, ABC Data a devenit unul dintre dintre liderii pieţei de distribuție IT din Europa Centrală și de Est. ABC Data a demarat activitatea în 1990 în Polonia și de atunci a construit o poziție solidă în opt pieţe din regiune. Din 2010, ABC Data este listată la Bursa din Varşovia.

Date şi evenimente importante

2014

Demararea operaţiunilor în Romania. Compania continuă clădirea unei poziţii solide în regiunea ECE.

2013

iSource S.A. semneaza acordul de investitie pentru achizitia de parti in proportie de 100% in favoarea ABC Data S.A. devenind astfel parte integranta a ABC Data group.

2013

Demararea operaţiunilor în Germania. Compania continuă clădirea unei poziţii solide în regiunea ECE.

2012

Demararea operaţiunilor în Ungaria. Compania continuă clădirea unei poziţii solide în regiunea ECE.

2011

ABC Data S.A. îşi urmăreşte în mod consecvent strategia de extindere geografică şi intră pe două pieţe noi: Letonia şi Estonia.

Lansarea primei mărci ABC Data: Colorovo. Compania începe vânzarea a peste 200 de produse din gama de consumabile Colorovo.

2010

Oferta publică iniţială (IPO) a companiei ABC Data S.A. la Bursa din Varşovia.

ABC Data îşi deschide afacerile în Lituania şi România.

Odată cu transferul tuturor activelor ABC Data Sp. z o.o. către o societate holding, se înfiinţează o nouă entitate sub numele de ABC Data S.A.

ABC Data devine prima companie de IT poloneză care obţine certificatul AEOF, care îi permite să utilizeze proceduri simplificate în transportarea bunurilor pe teritoriul Uniunii Europene.

2009

ABC Data Holding S.A. îşi depune prospectul la Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia şi demarează pregătirile pentru IPO.

ABC Data devine primul distribuitor IT polonez care se alătură la Global Technology Distribution Council, un consiliu prestigios cuprinzând cei mai mari distribuitori IT ai lumii.

2007

ABC Data s.r.o. se înregistrează în Bratislava; compania furnizează produse IT către reselleri în Slovacia.

Se înfiinţează ABC Data Holding S.A., preluând în proprietate toate acţiunile ABC Data Sp. z o.o. MCI Investment Fund S.A. achiziţionează o participaţie de 80% din ABC Data Holding.

2006

Compania primeşte certificatul Sistemului de Management al Calităţii PN-EN ISO 9001-2001, de la centrul polonez de testare şi certificare Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A.; certificatul acoperă serviciile legate de vânzări şi furnizări de componente hardware şi software pentru calculatoare, precum şi de alte electronice de larg consum şi instruiri. Certificatul este extins şi asupra proiectării, producţiei şi vânzării sistemelor de calculator.

2005

Compania începe operațiunile în Republica Cehă (la început ca Actebis Czechy, iar în prezent ca ABC Data Czechy). Vânzările se fac direct de la biroul din Praga al companiei şi prin sistemul de comercializare online „a-shop”.

2000

Actebis Holding GmbH, un distribuitor major european de componente hardware şi software pentru calculatoare, devine unicul acţionar al ABC Data.

1990

ABC Data Sp. z o.o. îşi începe activitatea în Polonia.

1985

Se înfiinţează ABC Data Import und Export GmbH în Bonn.